use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gegrilde poon op een bedje van linzensalsa
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gegrilde poon op een bedje van linzensalsa

Gegrilde poon op een bedje van linzensalsa

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    30 min
  • Kooktijd
    10 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 200 g groene linzen
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 1 laurierblaadje
  • 1 limoen
  • 6 eetlepels Bertolli extra vergine
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1 grote tomaat
  • 1 eetlepels verse koriander
  • zout en peper
  • 8 poonfilets met vel
  • 100 g veldsla

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Kook de linzen 20 tot 30 minuten met de wortel, de ui in twee helften en het laurierblad.
  2. Laat uitlekken en verwijder de smaakmakers.
  3. Pers de limoen uit.
  4. Breng de linzen op smaak met 5 eetlepels olijfolie en het limoensap, op een paar druppels sap na.
  5. Zet intussen de grill aan.
  6. Snij de rode ui en de paprika in niet te kleine stukjes.
  7. Ontvel de tomaat door hem kruislings in te snijden en onder te dompelen in kokend water.
  8. Verwijder het zaad en snij het vruchtvlees in stukjes.
  9. Meng de rode ui, de paprika, de tomaat en de koriander door de linzen.
  10. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  11. Gril de poonfilets gedurende 4 minuten per kant onder de hete grill of in een grillpan.
  12. Maak een bedje van de linzensalsa en leg de warme vis erop.
  13. Besprenkel de poon met de laatste eetlepel olijfolie, de laatste druppels limoensap, peper en zout.
  14. Leg er een plukje veldsla naast.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.