Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Gegrilde pikante kip

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd25 min
  • Voorbereiding40 min
  • Porties4 porties
recipe image Gegrilde pikante kip
  • 200 g yoghurt
  • 3 el + 1 tl pikante tandoori- of currypasta (pot)
  • 1 teentje look
  • 1 bosje verse koriander
  • 35 g Basmati rijst
  • 4 kipfilets
  • 0.5 geschilde komkommer
  • 1 el witte wijnazijn
  • snuifje cayenne peper
  • 25 g Becel Bakken en Braden vloeibaar
Voorbereiding
  1. Pel de look en pers het uit. Hak de koriander fijn. Meng 3 el yoghurt met de curry ‘pasta’, de look en de koriander (bewaar nog 1 eetlepel voor later). Wrijf dit mengsel op de kip, dek de schaal af en plaats het in de koelkast gedurende 30 minuten.
Bereiding
  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Rasp de komkommer grof en laat hem ca. 15 minuten in een vergiet uitlekken. Druk het overtollige vocht eruit. Meng de komkommer met de overschot van de yoghurt, de wijnazijn en de cayenne peper.
  3. Verwarm een grillpan en grill de kip een 15 à 20 minuten, aan beide kanten, tot deze goudbruin en gaar is.
  4. Meng de Becel Bakken en Braden samen met 1 tl pikante saus en 1 el koriander. Roer dit mengsel door de rijst.
  5. Serveer de kip met de rijst en de komkommer.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.