use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gegrilde kip met citroensaus
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gegrilde kip met citroensaus

Gegrilde kip met citroensaus

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur
  • Porties
     
    4

Ingrediënten
 

  • 4 kippenpoten
  • zout
  • gemalen verse peper
  • 6 citroenen, het sap
  • 0.5 dl Bertolli olijfolie classico
  • 1 el Bertolli Aceto Balsamico de Modena
  • 1 teentje
  • 1 el gedroogde oregano
  • 0.5 bosje fijngehakte peterselie
  • 1 el kappertjes

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 240ºC of op de grillstand. Halveer de kippenpoten (in 4 drumsticks en 4 billetjes) en bestrooi ze met zout en peper. Meng in een kom het citroensap met de olie, balsamico azijn, uitgeperste knoflook en oregano.
  2. Leg de stukken kip met de velkant naar beneden op een ingevette bakplaat en rooster de kip ca. 15 minuten. Draai de kipdelen om en rooster ze nogmaals 15 minuten totdat het vel lekker krokant is.
  3. Meng de kipdelen met het citroenmengsel. Haal ze uit het mengsel en leg de kip met de velkant naar boven, terug op de bakplaat in de oven en houd ze warm op 160ºC.
  4. Kook intussen het citroenmengsel tot de helft in en voeg de peterselie en de kappertjes toe. Leg de kipstukken op een serveerschaal en schenk de citroensaus erover.
Lekker met polenta en gegrilde lenteuitjes.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.