use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gefrituurde groenten
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gefrituurde groenten

Gefrituurde groenten

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Kooktijd
    5 min
  • Porties
     
    4

Ingrediënten
 

  • 200 g groenten zoals bloemkool, broccoli, courgette en champignons
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 1.5 dl halfvollle melk
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1.5 l Solo Frituurolie

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Maak de groenten schoon en verwijder de bruine of harde delen.
  2. Snij de bloemkool in kleine roosjes en de courgette in dikke plakken.
  3. Blancheer de bloemkoolroosjes door deze 1 minuut onder te dompelen in kokend water.
  4. Laat de champignons heel.
  5. Roer een beslag van het zelfrijzend bakmeel en de melk.
  6. Voeg aan het beslag de Italiaanse kruiden toe.
  7. Verhit de Solo Frituurolie in een frituurpan of hoge braadpan tot 180 ºC.
  8. Haal de groenten stuk voor stuk met behulp van twee vorken door het beslag en laat ze in de olie glijden.
  9. Bak de groenten snel rondom gaar en lichtbruin.
  10. Laat de gefrituurde groenten uitlekken in de vergiet op keukenrolpapier.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.