use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gebraden varkensribstuk met tijm en rozemarijn
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gebraden varkensribstuk met tijm en rozemarijn

Gebraden varkensribstuk met tijm en rozemarijn

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    1 uur
  • Kooktijd
    1 uur
  • Porties
     
    8

Ingrediënten
 

  • 1.5 kg varkensribstuk met 8 ribben
  • 2 el verse tijmblaadjes
  • 1 el verse rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook
  • zout
  • gemalen verse peper
  • 4 el olijfolie
  • 5 el Bertolli Vloeibaar

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Leg het vlees ten minste 1 uur uit de koelkast, zodat het op temperatuur kan komen.
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Kerf de velkant van het ribstuk met een scherp mes ruitvormig in. Wrijf het vlees in met de kruiden en fijngehakte knoflook. Bestrooi ruim met zout en peper.
  2. Braad het vlees rondom aan in de hete olie totdat het mooi gekleurd is. Leg het ribstuk dan met de velkant naar boven in een braadslee of op een bakplaat. Knijp hier en daar een kneepje vloeibare margarine op het vlees en laat het in een voorverwarmde oven in ca. 45 minuten gaar worden.
  3. Haal het vlees uit de oven en verpak het in aluminiumfolie. Laat het 15 minuten rusten op een lauw-warme plaats (bijvoorbeeld in de buurt van de verwarming).
  4. Snijd het vlees na het rusten in mooie koteletten (karbonades).

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.