use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gebraden kwartel met limoen en kruidenpolenta
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gebraden kwartel met limoen en kruidenpolenta

Gebraden kwartel met limoen en kruidenpolenta

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur
  • Porties
     
    4

Ingrediënten
 

  • 250 ml melk
  • 250 ml water
  • 150 g polentameel (instant)
  • 4 el Solo Vloeibaar
  • 30 g geraspte Parmezaan
  • 1 snuifje Marokkaanse curry
  • 1 snuifje gemalen steranijs
  • 1 snuifje komijnzaadjes
  • 4 kwartels
  • 200 g zwarte olijven
  • 4 limoenen
  • 250 ml kalfsfond
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 el olijfolie

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Doe het water samen met de melk in een kookpan. Breng aan de kook.
  2. Voeg onder voortdurend roeren het polentameel toe, samen met twee eetlepels Solo vloeibaar, de geraspte Parmezaan en de kruiden. Laat al roerend een vijftal minuten koken. Giet de polenta in een rechthoekige schaal zodat je een laag hebt van ongeveer 3 centimeter dik. Laat de polenta opstijven in de koelkast.
  3. Kruid de kwartels met peper en zout. Doe een eetlepel Solo vloeibaar in een braadpan en bak de kwartels een tweetal minuten langs alle kanten. Voeg er de gewassen en in partjes gesneden limoenen en de olijven aan toe en overgiet alles met de kalfsfond. Was de courgette en de aubergine en snijd ze in grove stukken van 2 centimeter. Voeg de stukken toe aan de pan, samen met de tijm en de rozemarijn. Laat 20 minuten onder deksel stoven op een zacht vuur.
  4. Snijd de polenta in rechthoekjes. Doe een eetlepel Solo vloeibaar in een antikleefpan en bak er de reepjes polenta lichtbruin in.
Leg op elk bord een kwartel met enkele lepels van de groenten en een gebakken polentaschijfje.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.