use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gebakken sint-jakobsnoten in een emulsie van bloemkool
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gebakken sint-jakobsnoten in een emulsie van bloemkool

Gebakken sint-jakobsnoten in een emulsie van bloemkool

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Porties
     
    4

Ingrediënten
 

  • 1 sjalot
  • 2 el Solo Vloeibaar
  • 0.5 bloemkool
  • 3 takjes verse tijm
  • 1 bokaal gevogeltefond
  • 1 rode biet
  • 3 el olijfolie
  • 0.25 bussel bieslook
  • zout en peper
  • 4 sneetjes brood
  • 16 verse sint-jakobsnoten

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Emulsie van bloemkool:
  2. Pel en snij de sjalot. Bak ze eventjes in een beetje Solo Vloeibaar in een steelpan. Voeg er ½ bloemkool in grote roosjes en de gehakte tijm aan toe en laat 10 minuten smelten tot je een compote verkrijgt.
  3. Voeg er de gevogeltefond aan toe en bedek alles met water. Kook ongeveer 20 minuten, mix met een staafmixer of keukenrobot en kruid af.
  4. Vinaigrette van rode biet:
  5. Kook de biet ongeveer 1 uur. Snij ze in kleine dobbelsteentjes en voeg er de olijfolie, de gehakte bieslook en de peper en het zout aan toe.
  6. Fijn sneetje brood:
  7. Snij het brood heel fijn, zoals op de foto, en gril het even in de oven.
  8. Gebakken sint-jakobsnoten:
  9. Bak de sint-jakobsnoten met een eetlepel Solo Vloeibaar zeer kort aan elke kant om ze te kleuren.
Leg de gebakken sint-jakobsnoten op de emulsie van bloemkool en schenk er nog een streepje vinaigrette rond. Werk af met het brood.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.