use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gebakken scholletjes met druiven en gekookte aardappels
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gebakken scholletjes met druiven en gekookte aardappels

Gebakken scholletjes met druiven en gekookte aardappels

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4

Ingrediënten
 

  • 1 kg vastkokende aardappels
  • 0.5 citroen
  • 3 lente-uitjes
  • 100 g druiven zonder pit
  • 4 scholfilets
  • 4 el Solo Vloeibaar
  • 600 g doperwtjes (diepvries)

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Schil de aardappels en snijd ze in vieren. Kook de aardappels in water in ca. 20 minuten gaar. Giet ze af.
  2. Snijd ondertussen de citroen in 5 partjes. Snijd de lente-ui fijn. Haal de druiven van de takjes. Dep de scholfilets met keukenpapier droog en bestrooi ze aan beide kanten met wat peper en zout.
  3. Verhit 3 eetlepels Solo Vloeibaar in een grote pan. Bak hierin de scholfilets ca. 3 minuten aan elke kant tot ze goudbruin en gaar zijn. Voeg op het laatst de druiven toe en bak nog 2 minuten mee. Knijp er 1 partje citroen boven uit.
  4. Kook ondertussen de doperwtjes 5 minuten in kokend water. Giet af in een vergiet. Dep de pan droog en verhit 1 eetlepel Solo Vloeibaar. Bak hierin de lente-uitjes 2 minuten. Voeg de doperwtjes toe en warm ze goed door. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Leg de gebakken scholfilet met wat druiven op 4 borden. Voeg een scheutje heet water aan de ‘jus’ toe en laat heel even bruisen. Schep de aardappels en doperwtjes op de borden. Schep de jus over de aardappels. Leg op elk bord een partje citroen om naar smaak over de gebakken vis te druppelen.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.