use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gebakken scampi's met een gratin van courgettes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gebakken scampi's met een gratin van courgettes

Gebakken scampi's met een gratin van courgettes

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    40 min
  • Op tijd klaar
    1 uur
  • Porties
     
    4

Ingrediënten
 

  • 20 scampi's
  • 50 g Solo
  • 2 klontjes suiker
  • 5 ml sherryazijn
  • 500 ml light room
  • 20 g bieslook
  • 1 kg aardappelen
  • 2 courgettes
  • 200 g blauwe kaas
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 190°C
  2. Voor de gratin: snijd de geschilde aardappelen en de courgettes in dunne schijfjes en verdeel ze in een ovenschaal. Breng 250 ml light room aan de kook. Laat hierin de kaas smelten en voeg nootmuskaat, knoflook, peper en zout toe.
  3. Giet de kaassaus over de aardappels en de courgette en zet de gratin gedurende 50 minuten in de oven.
  4. Pel de scampi's en bak ze gaar in de Solo. Schep ze uit de pan en doe er dan de suiker in en laat lichtjes karameliseren. Blus de suiker met de sherryazijn en laat even koken. Voeg 250 ml light room toe en laat even inkoken.
  5. Meng de scampi's met de saus en werk af met fijngehakte bieslook, peper en zout.
  6. Serveer de scampi’s samen met de courgette-aardappelgratin.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.