use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image 3 koningentaart
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gebakken kalfsfilet met kruidenkorst

Gebakken kalfsfilet met kruidenkorst

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4

Ingrediënten
 

  • 600 g kalfsfilet
  • 2 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 1 eetlepel peterselie
  • 2.5 dl kalfsjus
  • Kroketten
  • 1 dl Porto
  • versgemalen peper
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 2 eetlepels broodkruim
  • 100 g gerookte ham

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Verwarmde oven voor op 190°.
Bereiding
  1. Snij de ham in stukjes. Rooster de pijnboompitten en hak ze fijn. Meng de pijnboompitten, de ham, de peterselie en het broodkruim met 1 eetlepel Solo.
  2. Verwarm wat Solo in een braadpan. Schroei het vlees dicht in de braadpan.
  3. Bedek het vlees met het kruidenmengsel en plaats dit in een ovenschotel. Laat het vlees zachtjes gaar worden in de oven.
  4. Hoe lang dit duurt, hangt af van de dikte van het vlees.
  5. Blus de braadpan met de kalfsjus en de Porto en laat dit inkoken tot een licht gebonden saus. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Frituur de kroketten.
  7. Schik het vlees op een bord , leg er een paar kroketjes bij en overgiet het vlees met de saus.
  8. Werk af met een takje peterselie.
Dien op met asperges

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.