Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
bijgerecht

Gebakken aardappelen met rozemarijn

Deze gebakken aardappelen met rozemarijn ruiken niet alleen naar de zomer, zo smaken ze ook. Een simpel maar superlekker bijgerecht waarmee je zeker scoort op je BBQ!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd35 min
  • Voorbereiding10 min
  • Porties4 porties
goedkoop
bijgerecht
Vegetarisch
aardappelen
recipe image Gebakken aardappelen met rozemarijn
  • 3 eetlepels Solo Vloeibaar
  • grof zeezout
  • 1.5 kg aardappelen
  • 2 teentjes look
  • 1 citroen of limoen
  • 2 takjes rozemarijn
  1. Was de aardappelen. Snij ze met schil in vieren.
  2. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  3. Hak de knoflook fijn, was de citroenen, rasp het geel van de schil en pers de citroen vervolgens uit.
  4. Haal de naaldjes van de rozemarijntakken.
  5. Doe de aardappelen samen met de andere ingrediënten in een ovenschaal en schenk hier de Solo over.
  6. Bak de rozemarijn-aardappelen in ongeveer 35 minuten goudbruin en gaar.
  7. Schenk eventueel tijdens het bakken nog wat Solo over de aardappelen, zodat een mooie gouden korst ontstaat.
Kies voor deze gebakken aardappelen met rozemarijn best een stevige, vastkokende aardappelsoort.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.