use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gazpacho
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gazpacho

Gazpacho

Warm weer en tóch zin in soep? Dan is een Spaanse gazpacho een origineel idee. Dit ijsgekoelde soepje van verse groenten fiks je in een halfuurtje: lekker pittig én verfrissend tegelijk.

Warm weer en tóch zin in soep? Dan is een Spaanse gazpacho een origineel idee. Dit ijsgekoelde soepje van verse groenten fiks je in een halfuurtje: lekker pittig én verfrissend tegelijk.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    4

Ingrediënten
 

  • 1 kg rijpe tomaten
  • 1 komkommer
  • 4 tl olijfolie
  • 1 rode paprika
  • 2 lente-uien
  • 2 eieren
  • tabasco

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Kook de eieren hard, pel ze en hak ze vervolgens klein. Was en snijd de paprika in kleine blokjes. Snijd de lente-ui in dunne ringen en de helft van de komkommer in kleine blokjes.
  2. Pureer en zeef de tomaten met een halve komkommer. Breng op smaak met tabasco en zet koud. Garneer de soep met een lepeltje olijfolie, blokjes paprika, lente-ui, komkommer en gehakt ei.
Een paar dagen warm weer? Maak gerust wat meer! Deze gazpacho kan je perfect een dag of drie in de koelkast bewaren.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.