use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Focaccia met olijven
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Focaccia met olijven

Focaccia met olijven

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    25 min
  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 pak witte broodmix
  • 1 dl olijfolie extra vierge
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 150 g kerstomaten
  • 150 gele gemengde olijven zonder pit
  • grof zeezout

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Bereid het deeg volgens de gebruiksaanwijzing. Vervang wel de melk door water en de boter door 0,5 dl olie. Laat het deeg in een kom afgedekt met folie ca. 20 minuten rijzen.
Bereiding
  1. Verwarm ondertussen de oven voor op 220ºC. Was en halveer de tomaten. Halveer de olijven.
  2. Kneed de oregano door het deeg en laat het nog 5 minuten rusten. Rol het deeg uit tot ca. 1 cm dik en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de olijven en tomaten met de bolle kant in het deeg, besprenkel met de rest van de olie en bestrooi met grof zeezout.
  3. Bak het brood in ca. 20-30 minuten gaar en goudbruin middenin de oven.
Je kunt het brood met allerlei ingrediënten extra smakelijk maken, bijvoorbeeld met zongedroogde tomaatjes, bacon, knoflook, uien, vijgen, zuidvruchten, noten, verse rozemarijn of salie.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.