use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Feestelijke vol au vent van kalkoen met wildballetjes, kastanjes, bospaddenstoelen en huisgemaakte kroketten
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Feestelijke vol au vent van kalkoen met wildballetjes, kastanjes, bospaddenstoelen en huisgemaakte kroketten

Feestelijke vol au vent van kalkoen met wildballetjes, kastanjes, bospaddenstoelen en huisgemaakte kroketten

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Op tijd klaar
    45 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

Voor de kroketten:
  • 1 eidooier
  • bloem
  • zout
  • 1 kg bloemige aardappelen
  • nootmuskaat
Voor de panade:
  • bloem
  • 3 eiwitten
  • 200 g paneermeel
  • peper
  • zout
Voor de vol au vent:
  • Solo
  • 4 kalkoenbouten
  • een scheutje sherry
  • 1/5 l wildfond
  • room
  • dille
  • 1 zakje kastanjes
  • tijm
  • 1 bakje gemengde bospaddenstoelen
  • versgemalen peper
  • zeezout
Voor de wildballetjes:
  • 300 g gehakt van fazant
  • een handvol hazelnoten
  • een handvol veenbessen
  • 1 ei
  • 1 el broodkruim
  • vers gemalen peper
Voor de bladerdeeghapjes:
  • 1 vel bladerdeeg
  • chiazaad
  • 1 eidooier

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Schil de aardappelen, kook ze gaar en laat ze even kort droogkoken. Pureer ze met een passe vite tot een fijne aardappelpuree. Meng er de eidooier door en breng op smaak met noomuskaat. Laat afkoelen.
  2. Doe de puree in een spuitzak en spuit er kroketten mee op een bebloemd werkvlak.
  3. Klop de eiwitten los en kruid met peper en zout.
  4. Haal de kroketten eerst door de bloem en dan door het eiwit.
  5. Verhit een klontje solo in een pan en bak de bouten rondom goudbruin. Kruid met peper en zout en blus met een scheutje sherry.
  6. Voeg de fond toe, dek af en laat op een zacht vuur garen (de gaartijd hangt af van het gewicht van de kalkoen bouten, maar laat vooral op een zacht vuur garen).
  7. Laat inkoken met de room en werk af met verse dille. Hak de noten en bessen en meng door het gehakt. Doe de eidooier en het broodkruim erbij. Klop het eiwit stijf en spatel door het gehakt.
  8. Maak je handen nat en rol er balletjes van. Bak de balletjes goudbruin in Solo.
  9. Verwarm de oven voor op 180°C.
  10. Steek ringetjes of vormpjes uit het deeg .
  11. Klop de eidooier los met wat water en strijk er de rondjes of vormpjes mee in. Verdeel er het chia zaad over en zet in de oven tot ze mooi bruin zijn. Om een ‘kuipje’ te maken maak je meerdere ringetjes, laat 2 ringetjes heel en steek uit de andere kleinere ringetjes.
  12. Zet de volle ronde onderaan en stapel daarop de uitgestoken ringetjes (zo krijg je een kuipje. Strijk in met het ei en zet in de oven. Maak de champignons schoon.
  13. Verhit een klontje Solo en bak de champignons mooi bruin. Werk af met tijm, vers gemalen peper en zeezout. Bak de kastanjes mooi bruin.
  14. Verhit de olie op 180C en bak de kroketten mooi goudbruin, laat uitlekken op keukenpapier.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.