use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Fazant met sinaasappel en spinazie
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Fazant met sinaasappel en spinazie

Fazant met sinaasappel en spinazie

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    25 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 4 borstfilets van fazant
  • 2 sinaasappels
  • 1 Knorr Bouillionketeltje Groente
  • 500 g spinazie in deelblokjes uit de diepvries
  • peper en zout
  • Solo
  • klontje koude boter

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Bestrooi de fazantenfilets met peper en zout en bak ze om en om bruin en gaar in Solo. Schil de sinaasappels dik, zodanig dat je al de witte vliesjes mee schilt. Snij de partjes tussen de binnenvliesjes
  2. uit en vang het sap op. Neem de fazantenfilets uit de pan en hou warm. Roer de aanbaksels los met het sinaasappelsap, voeg 250 ml water toe en roer de inhoud van het bouillonketeltje groenten door de saus. Laat op hoog vuur heel even inkoken. Roer dan, van het vuur af, het klontje boter door de saus, daar gaat ze mooi van glanzen. Bereid de spinazie zoals aangegeven op de verpakking.
  3. Verdeel de spinazie over 4 borden, leg er een fazantenfilet op en garneer met de sinaasappelpartjes.
Geef er gekookte rijst bij.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.