use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Cupcakes met bosbesbloemen
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Cupcakes met bosbesbloemen

Cupcakes met bosbesbloemen

Cupcakes met bosbesbloemen

Cupcakes met bosbesbloemen

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    50 min
  • Porties
     
    12 porties

Ingrediënten
 

  • Cupcakes:
  • 100 g Solo Patisserie (op kamertemperatuur)
  • 100 g suiker
  • 2 eieren
  • 150 g bloem
  • 1 zakje puddingpoeder (voor een vaste pudding ongeveer 37 g)
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 50 ml melk
  • Roombeslag & versiering:
  • 75 g Solo Patisserie (op kamertemperatuur)
  • 75 g poedersuiker
  • 125 g roomkaas (volvet)
  • 125 g bosbessen
  • 50 g frambozen
  • 2 metalen cupcakevormen voor 6 cupcakes

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C (180 °C voor een heteluchtoven).
  2. Leg 12 papieren muffinvormpjes in een bakvorm voor muffins (of vet de bakvorm in). Neem een mixer en meng 100 g Solo Patisserie met de suiker tot je een smeuïg geheel hebt. Roer de eieren er een voor een door.
  3. Meng de bloem, het puddingpoeder, het bakpoeder en het snufje zout. Roer het mengsel samen met de melk kort en zachtjes onder het deeg.
  4. Meng er 125 g bosbessen doorheen.
  5. Verdeel het deeg gelijk over de muffinvormpjes (vul ze voor ongeveer ¾). Bak ze gedurende een 20-tal minuten in de voorverwarmde oven. Om te weten of de cupcakes gaar zijn, prik je met een satéstokje in het midden van een cupcake. Kleeft er geen deeg meer aan het stokje? Dan zijn je cupcakes klaar. Leg de cupcakes op een rooster en laat ze volledig afkoelen.
  6. Klop ondertussen de 75 g Solo Patisserie en de poedersuiker gedurende minstens 5 minuten op tot het mengsel een stevig geheel wordt. Roer er de roomkaas met een spatel doorheen.
  7. Breng het roombeslag vervolgens met een lepel aan op de bovenkant van de afgekoelde cupcakes.
  8. Versier ze met bloemen van bosbessen en halve frambozen. Je kunt nu genieten van je cupcakes met bosbesbloemen!

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.