use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Citroensalade met gerookte heilbot en kaaskoekjes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Citroensalade met gerookte heilbot en kaaskoekjes

Citroensalade met gerookte heilbot en kaaskoekjes

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Kooktijd
    5 min
  • Porties
     
    4

Ingrediënten
 

  • 50 g grofgeraspte oude kaas
  • 1 citroen
  • 3 el Solo Vloeibaar
  • 3 el poedersuiker
  • 75 g gemengde sla
  • 200 g dungesneden gerookte heilbot
  • 4 el Amora Honing-Mosterd vinaigrette

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Strooi 12 bergjes geraspte kaas op ruime afstand van elkaar op een bakplaat en laat de kaas in de hete oven in 2-3 minuten smelten. Laten afkoelen en hard worden op de bakplaat.
  2. Was de citroen, snijd in 8-10 dunne plakken, halveer hem en verwijder de pitjes.
  3. Verwarm de vloeibare margarine, zonder dat die bruin wordt, in een grote pan. Verdeel de plakjes citroen over de bodem. Bestrooi met wat peper en zout en bak de plakjes op een laag vuur gedurende 2 minuten. Omkeren. Bestrooien met de helft van de poedersuiker en nog 2 minuten bakken. Weer omkeren, de rest van de poedersuiker erover strooien en nog 30 seconden bakken. Laten afkoelen.
  4. Snijd de plakjes heilbot in vieren.
Bereiding
  1. Leg de plakjes citroen een beetje verspreid op 4 borden of 8 schoteltjes.
  2. Strooi vlak voor het eten de sla erover. Leg de stukjes heilbot tussen de sla. Bedruppel de sla met de slasaus. Leg de kaaskoekjes tussen de salade. Direct serveren.
Dit gerecht kan ook als aperohapje voor 8 personen geserveerd worden. Serveer het op schoteltjes.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.