use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Citroencake
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Citroencake

Citroencake

Een frisse citroencake, het is een van de makkelijkste cakes die je kan maken. Dit recept vertelt je stap voor stap hoe het moet, zodat er niets kan misgaan. Beloofd!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur 15 min
  • Porties
     
    12

Ingrediënten
 

  • Cake:
  • 2 citroenen
  • 175 g Solo Vloeibaar
  • 150 g suiker
  • 3 eieren
  • 175 g bloem
  • 8 g bakpoeder (ca. 0.5 zakje)
  • Siroop:
  • (sap van de 2 citroenen)
  • 120 g suiker
  • Extra:
  • cakevorm van 25 cm (ingevet en met bloem bestoven, bodem bedekt met bakpapier)

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 160°C (elektrische oven).
  2. Was de citroenen met warm water. Rasp de schil dun op een fijne rasp boven een grote kom. Pers de citroenen uit, schenk het sap in een steelpannetje en gebruik het later voor de siroop.
  3. Klop de Solo en de suiker met de geraspte citroenschil in de kom met een pollepel of mixer 5-8 minuten (pollepel duurt het langst) tot de suiker is opgelost.
  4. Klop een voor een de eieren erdoor.
  5. Zeef het meel, strooi een snufje zout en het bakpoeder boven de kom en schep door het beslag (zo kort mogelijk, maar wel goed mengen).
  6. Schep het beslag in de voorbereide cakevorm en bak de cake in de voorverwarmde oven in 50-60 minuten goudbruin en gaar. Laat de gebakken cake 2 minuten staan. Keer de vorm dan om op een rooster en laat de cake uit de vorm glijden.
  7. Maak, terwijl de cake in de oven staat, de siroop: Roer de suiker voor de siroop door het citroensap in het steelpannetje. Breng het aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Bewaar van het vuur af tot de cake gebakken is.
  8. Prik met een prikker diepe gaatjes in de cake en bedruppel langzaam met de citroensiroop zodat de siroop er goed kan intrekken. Snijd de cake in ca. 12 plakken.
Bak van het beslag 12-14 minicakejes en serveer ze met bolletjes (citroen)ijs.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.