use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Chocoladetaart met karamel
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Chocoladetaart met karamel

Chocoladetaart met karamel

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    40 min
  • Porties
     
    10

Ingrediënten
 

  • Voor de taart:
  • 175 g Solo Patisserie
  • 175 g suiker
  • 175 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 3 eieren
  • 2 el cacao, gemengd met 2-3 el warm water, afgekoeld
  • 2 ronde taartvormen met een diameter van 20 cm
  • Voor het karamelglazuur:
  • 55 g Solo Patisserie
  • 2 - 3 el melk
  • 200 g glazuursuiker / poedersuiker
  • 2 el cacaopoeder

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Voor de taart:
  2. Verwarm de oven voor op 170 °C. Vet de twee ronde taartvormen van 20 cm in en bekleed ze met bakpapier.
  3. Doe alle ingrediënten voor de taart in een mengkom en meng goed met een houten lepel tot je een glad geheel krijgt (2-3 minuten).
  4. Bak de taart gedurende 25-30 minuten op de middelste richel in de oven.
  5. Haal de taart uit de bakvorm en laat ze even afkoelen op een taartrooster.
  6. Voor het glazuur:
  7. Doe alle ingrediënten voor het glazuur samen in een kom en meng alles goed tot je een smeuïg geheel krijgt.
  8. Gebruik een deeltje van het glazuur om de twee taarten aan elkaar te kleven en smeer de rest uit over de taart.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.