use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Chocolademuffins
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Chocolademuffins

Chocolademuffins

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    40 min
  • Porties
     
    4

Ingrediënten
 

  • 4 eieren
  • 100 g pure chocolade
  • 200 g poedersuiker
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 50 g cacaopoeder
  • 200 g Solo Vloeibaar

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Scheid de eieren en klop het eiwit in een kom met de mixer tot sneeuw.
  3. Doe de eidooiers samen met de poedersuiker in een andere kom en klop ze luchtig. Voeg de zelfrijzende bloem en het cacaopoeder bij de eidooiermassa.
  4. Smelt de pure chocolade au bain marie of op lage stand in de microgolfoven. Voeg de chocolade samen met de Solo vloeibaar toe aan de eidooiermassa en roer goed door tot een gladde massa.
  5. Spatel als laatste het opgeklopte eiwit voorzichtig door het beslag.
  6. Verdeel het beslag over cupcakevormpjes, schik ze op een bakplaat en bak ze in 25 minuten af in de oven.
Werk de afgekoelde muffins af met een toefje slagroom. Dat is niet alleen bijzonder lekker, het ziet er ook extra feestelijk uit.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.