use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Chocoladecake
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Chocoladecake

Chocoladecake

Mmm, deze chocoladecake wordt extra lekker dankzij de knapperige chocoladedruppels in het beslag. Een dessert dat altijd lukt en waar velen helemaal gek op zijn.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur 25 min
  • Porties
     
    14

Ingrediënten
 

  • 150 g Solo Vloeibaar
  • 150 g suiker
  • 200 g pure chocoladedruppels (of kleine stukjes van een reep)
  • 4 kleine eieren
  • 150 g bloem
  • 6 g bakpoeder (ca. 1 tl)
  • Extra:
  • cakevorm van 25 cm Ø (ingevet en bodem bedekt met bakpapier)

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 160°C (elektrische oven).
  2. Klop de Solo en de suiker in een kom met een pollepel of mixer 5-8 minuten (pollepel duurt het langst) tot de suiker is opgelost. Klop een voor een de eieren erdoor.
  3. Doe 150 g chocolade in een steelpan. Zet het pannetje in een pan met een laagje kokend water en laat de chocolade smelten (er mag geen water bij de chocolade komen!) Roer de chocolade glad en meng door het beslag. Schep de rest van de chocolade(druppels) erdoor.
  4. Zeef de bloem, een snufje zout en het bakpoeder boven de kom en schep door het beslag (zo kort mogelijk, maar wel goed mengen).
  5. Schep het beslag in de voorbereide bakvorm.
  6. Bak de cake in de voorverwarmde oven in 50-60 minuten goudbruin en gaar. Laat de gebakken cake 2 minuten staan. Keer de vorm dan om op een rooster en laat de cake uit de vorm glijden. Snijd de cake in plakken.
Chocolade smelten gaat eenvoudig in de magnetron: Doe de chocolade in een kom en verwarm ca. 1 1/2 minuut op ca. 700 Watt of 4-5 minuten op de ontdooistand (tussentijds omroeren).

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.