use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Cèpes met salierisotto en tuinboontjes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Eekhoorntjesbrood met rijst en tuinbonen

Cèpes met salierisotto en tuinboontjes

Recept boleten met risottorijst en tuinbonen. Recepten crèpes, boleten herfstrecepten met eekhoorntjesbrood.

Heerlijk herfstrecept: cèpes met tuinbonen, risottorijst, gekruid met salie en tomaten. Cèpes is de Franse naam voor eekhoorntjesbrood. Ze worden ook wel boleten genoemd. Kook deze boleten ook eens mee met de risottorijst.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    5 min
  • Kooktijd
    10 min
  • Porties
     
    2 porties
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 300 g eekhoorntjesbrood (cèpes of boleten) of Portobello paddenstoelen
  • 3 el Becel Original (vloeibaar) (30 g)
  • 15 g verse salie (of halve theelepel gedroogde)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 g tomaten
  • 150 g gedopte tuinbonen (vers of diepvries)
  • 8 g Knorr Strooi bouillon met Tuinkruiden
  • 200 g risotto rijst

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de BBQ of grill op de hoogste stand. Halveer de paddenstoelen in de lengte of snijd ze als ze heel groot zijn in plakken. Bestrijk heel dun met Becel Original en bestrooi met vers gemalen peper. Hak de salie fijn. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de tomaten in kleine stukjes.
  2. Kook de tuinbonen 5 minuten in kokend water en giet af. Meng 450 ml heet water met 8 g strooibouillon in een diepe pan en breng aan de kook.
  3. Verwarm in een andere diepe pan de rest van de Becel en bak de ui en knoflook 3 minuten. Voeg de rijst toe en bak tot de korrels glazig zijn. Voeg de tomaat, salie en de warme tuinboontjes toe. Roer driekwart van de bouillon erdoor en breng al roerende aan de kook. Roer geregeld tot de rijst gaar is en de bouillon is opgenomen. Roer de rest van de bouillon erdoor als dat nodig is. Breng op smaak met vers gemalen peper.
  4. Grill ondertussen de paddenstoelen 4 minuten om en om. Verdeel de risotto over 2 diepe borden en leg het eekhoorntjesbrood erop.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.