use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Calamares met pikante tomatensaus en geroosterde trostomaatjes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

GEROOSTERDE CALAMARES MET PIKANTE TOMATENSAUS

GEROOSTERDE CALAMARES MET PIKANTE TOMATENSAUS

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    40 min
  • Porties
     
    4

Ingrediënten
 

  • 1 schoongemaakte inktvis
  • 1 bakje trostomaten
  • 1 scheutje balsamico
  • versgemalen peper
  • grof zeezout
  • Voor de saus:
  • Solo Vloeibaar
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode ui
  • 3 ansjovisjes (blik)
  • 1 stukje chorizo (+/- 4 cm)
  • 1 scheutje rode wijn
  • 1 blik vers gepelde tomaten (800 g)
  • 1 scheutje balsamico of rode wijnazijn
  • verse bladpeterselie

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verhit de oven voor op 200°C.
  2. Verdeel de trostomaatjes over een ingevet bakblik, besprenkel met balsamico en rooster ze ongeveer 20 minuten.
  3. Schil en snipper het teentje knoflook fijn en meng het met 2 eetlepels Solo. Laat hierin de inktvis even marineren en kruid af met peper en grof zeezout.
  4. Snijd de chorizo in kleine blokjes. Schil en snipper de knoflook en ui en laat ze in een antikleefpan aanstoven met een eetlepel Solo. Doe er de ansjovis, de chorizo en de tomaten uit blik bij en laat even verder stoven.
  5. Maak een papilotte van aluminiumfolie, voeg de saus toe en doe er de balsamico of wijnazijn bij. Hak de bladpeterselie grof en voeg bij. Vouw de papilotte dicht en zet op de barbecue.
  6. Klem de inktvis tussen een grillrooster en laat hem garen (5-8 minuten, de gaartijd is afhankelijk van de dikte van de inktvis).
  7. Verdeel de gegaarde inktvis in 4 porties en serveer hem met de pikante tomatensaus en de geroosterde trostomaatjes.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.