use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Cake met peertjes in Gluhwein en vanillemascarpone
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Cake met peertjes in Gluhwein en vanillemascarpone

Cake met peertjes in Gluhwein en vanillemascarpone

Nog op zoek naar een makkelijk kerstdessert? Ga voor deze cake met peertjes in gluhwein en vanillemascarpone. Ziet er superfeestelijk uit, maar is zó simpel om te maken.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    45 min
  • Kooktijd
    1 uur 15 min
  • Porties
     
    4

Ingrediënten
 

  • 4 peren
  • 400 ml Gluhwein
  • 350 g kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 200 g Solo in wikkel
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 2 pakjes vanillesuiker
  • 250 g mascarpone
  • 100 g bloemsuiker
  • zaadjes uit 1 vanillestokje
  • enkele blaadjes verse munt

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Schil de peren en snij ze in blokjes. Doe de Glühwein in een pan en voeg er 150 g kristalsuiker en de peren bij.
  2. Laat dit een half uur op een laag vuur inkoken.
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Klop 200 g kristalsuiker en 4 eierdooiers (hou de eiwitten bij) op. Smelt de Solo au bain-marie en roer die eronder. Voeg de bloem beetje bij beetje toe.
  3. Klop de eiwitten, in een vetvrije kom, stijf met de vanillesuiker en roer dat voorzichtig onder het deeg.
  4. Giet dit in een ingevette cakevorm en bak 60 minuten in de oven.
  5. Meng de mascarpone met de bloemsuiker en de vanillezaadjes.
  6. Snij de afgekoelde cake in plakjes. Dresseer een plakje, schep er de peertjes en mascarpone over. Herhaal drie keer. Werk af met wat munt.
Serveer dit in glaasjes: een laagje cake, de peertjes en een toefje mascarpone.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.