use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Broccoliquiche
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Broccoliquiche

Broccoliquiche

Mmm… van een broccoliquiche als deze wil je minstens twee keer opscheppen. Voorzie dus zeker genoeg voor al die hongerigen in huis.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    50 min
  • Porties
     
    4

Ingrediënten
 

  • 8 plakjes diepvriesbladerdeeg
  • 400 g broccoliroosjes
  • 100 g magere spekreepjes
  • 1 kneepje Solo Vloeibaar
  • 2 lente-uien
  • 150 g geraspte Goudse kaas
  • 4 eieren
  • 2 dl light room
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • quichevorm (ca. 26-28 cm Ø)

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Kook de broccoliroosjes 4 minuten voor, spoel ze af met koud water om het garingsproces te stoppen en laat ze heel goed uitlekken. Bak de spekreepjes knapperig in vloeibare margarine. Maak de lente-uien schoon en snijd ze in ringen.
  2. Leg vier plakken deeg in een vierkant op het werkvlak, leg de andere vier plakken erop en rol het deeg uit tot een lap die iets groter is dan de quichevorm. Bekleed de vorm met het deeg en snijd de randen bij. Prik de bodem met een vork in. Verdeel de broccoli, lente-ui en spekreepjes op de bodem en strooi de helft van de kaas erover.
  3. Klop de eieren los met de Solo Delifine en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Roer de rest van de geraspte kaas erdoor. Schenk de room over de quiche en bak hem in het midden van de oven in een half uur gaar.
Laat de broccoli en spekreepjes voor je broccoliquiche eerst goed afkoelen voor je ze op het deeg legt. Anders wordt de bodem te vochtig.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.