use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Broccoli- en bloemkoolrolletjes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Broccoli- en bloemkoolrolletjes

Broccoli- en bloemkoolrolletjes

Deze bloemkool- en broccolirolletjes in brikdeeg zijn gewéldig als hapje of als voorgerecht. Lekker crispy aan de buitenkant en heerlijk smeuïg vanbinnen. Klaar in een halfuurtje!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    25 min
  • Kooktijd
    8 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 kleine bloemkool
  • 50 g Solo
  • 40 g bloem
  • 2.5 dl melk
  • zout
  • 8 vellen brikdeeg
  • Solo Vloeibaar
  • 300 g broccoli
  • peper
  • muskaatnoot
  • 60 g geraspte Parmezaanse kaas

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Kook de broccoli en de bloemkool beetgaar en plet ze grof.
  2. Smelt de Solo en roer er de bloem bij.
  3. Giet er de melk bij en laat op een zacht vuur onder voortdurend roeren tot een saus indikken.
  4. Breng op smaak met peper en zout en nootmuskaat.
  5. Roer er de kaas onder en de groenten en laat afkoelen.
  6. Verdeel in 8 porties en schik ze op het deeg.
  7. Rol ze als een loempia op, smeer ze in met de Solo Vloeibaar.
  8. Schik ze op een ovenschotel en bak ze 8 minuten in een op 160° C voorverwarmde oven.
Voor deze bloemkool- en broccolirolletjes mag je de groenten gerust wat gaarder koken. Zo kijg je een lekker gladde vulling.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.