use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Briekroketjes op een salade van veldsla en walnoot
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Briekroketjes op een salade van veldsla en walnoot

Briekroketjes op een salade van veldsla en walnoot

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    25 min
  • Kooktijd
    25 min
  • Porties
     
    4

Ingrediënten
 

  • 2 eetlepels walnotenolie
  • 2 eetlepels wijnazijn
  • 1 snuifje suiker
  • zout
  • Solo Frituurvet
  • 4 eetlepels Bertolli Extra Vergine
  • 1 koffielepel mosterd
  • 50 g Solo
  • 100 g bloem
  • 3 dl melk
  • 100 g brie zonder korst
  • vers geraspte nootmuskaat
  • 50 g bloem
  • paneermeel
  • 2 eieren
  • 50 g vers geraspte oude of Parmezaanse kaas
  • zwarte peper
  • 150 g veldsla
  • 12 walnoten
  • 1 gekookte rode biet in dunne reepjes

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Smelt de Solo op een matige vlam.
  2. Roer de bloem erdoor en laat 2 min. zachtjes pruttelen.
  3. Giet onder voortdurend roeren scheutje voor scheutje de melk erdoor. Laat nog zachtjes 5 min. doorkoken.
  4. Voeg de brie en de Parmezaanse kaas toe en roer tot ze helemaal zijn opgenomen.
  5. Neem van het vuur en laat een paar minuten afkoelen.
  6. Splits de eieren en roer de dooiers erdoor.
  7. Breng het geheel op smaak met de nootmuskaat, peper en zout.
  8. Bekleed een ondiepe schaal met plastic- folie en stort het mengsel daarop.
  9. Dek af met plasticfolie en laat minstens 12 uur in de koelkast opstijven.
  10. Klop de eiwitten los met een snuf zout.
  11. Strooi de bloem (50 g) en het paneermeel op twee verschillende platte borden.
  12. Snij het kaasmengsel in rechthoeken van 5 bij 3 cm.
  13. Rol de kroketjes door de bloem, het eiwit en ten slotte door het paneermeel.
  14. Maak de vinaigrette door alles te mengen.
  15. Giet over de gewassen sla en schik mooi op een bord. Versier met de stukjes noot en biet.
  16. Bak de kroketjes in op 190° voorverwarmde Solo Frituurvet, ongeveer 4 min.
Voor meerdere porties, kan je de al gebakken kroketten warm houden in een oven op 100°C.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.