Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in blokjes. Doe ze in een kookpot en voeg water toe tot de aardappelblokjes net onder staan. Voeg een snuifje zout aan het water toe en kook de aardappelen in een tiental minuten. Giet af en laat even uitdampen.
Controleer de schelvisfilet op achtergebleven graatjes en snijd hem in blokjes. Verhit een antikleefpan en smelt er een eetlepel Solo in. Voeg de visblokjes toe, samen met de visfond en de gesnipperde knoflook. Stoof de vis gaar in een vijftal minuutjes.
Haal de vis met een schuimspaan uit de pan en laat hem uitlekken. Doe de vis in een kom en prak hem met een vork. Voeg de aardappelen toe en stamp alles fijn met een pureestamper. Voeg de zure room toe en roer alles tot een smeuïge puree.
Hak de peterselie fijn en voeg hem toe aan de puree. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de schelvisbrandade met een fris groen slaatje en een stuk knapperig stokbrood.