use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Bouillon met rode pesto, fijne wildballetjes en korstjes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Bouillon met rode pesto, fijne wildballetjes en korstjes

Bouillon met rode pesto, fijne wildballetjes en korstjes

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    10 min
  • Porties
     
    4

Ingrediënten
 

  • 2 witte of bruine boterhammen
  • 4 eetlepels melk
  • 150 g (wild)stoofvlees
  • 50 g ontbijtspekblokjes
  • 4 blaadjes verse, fijngehakte of 1½ theelepel gedroogde salie
  • 2 eetlepels Bertolli Pesto Rosso
  • 3 eetlepels losgeklopt ei
  • Solo Vloeibaar
  • 2 Knorr Original Bouillontabletten Vlees
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • Extra: keukenrobot, staafmixer met beker of een hakmes

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Snij de boterhammen in stukjes. Meng 1/3 van het brood met de melk en laat het goed zacht worden.
  2. Hak het vlees met de spekblokjes, het geweekte brood en de salie fijn in de keukenrobot (met de pulsknop), met een staafmixer of een hakmes. Voeg ½ eetlepel pesto, een snufje zout, wat peper en het ei toe en meng goed. Rol 12 balletjes van het gehakt.
  3. Verhit een pan, voeg 3 eetlepels vloeibare margarine toe en schep hierin de overige stukjes brood om tot ze goudbruin zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken en afkoelen.
Bereiding
  1. Breng 1¼ l warm water met de bouillonblokjes al roerend aan de kook. Doe de wildballetjes in de pot en laat ze in ca. 8 min. op een laag vuur gaar worden. Schep schuim dat eventueel bovenkomt uit de pan. Breng de bouillon op smaak met de pesto.
  2. Schep de bouillon in 4 borden of soepkommen en strooi de peterselie en korstjes erover.
De wildballetjes zijn ook heerlijk in Knorr Bospaddenstoelensoep. Gaar ze dan eerst 8 min. in bijna kokend water en voeg ze dan aan de warme soep toe.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.