Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Verwarm de frituur voor op 180ºC. Kook de rijst gaar met het bouillonblokje en laat het afkoelen.
Maak ondertussen de dip. Meng de chilisaus met 2 el water en de oestersaus. Knip er een paar takjes koriander boven fijn en roer nog even goed om.
Snijd de krab en knoflook fijn. Meng dit samen met de gehakte kruiden door de afgekoelde rijst. Breng het mengsel op smaak met peper en zout en rol er mooie balletjes van. Leg de balletjes ongeveer 30 minuten in de koelkast.
Doe de bloem, het losgeklopte ei en het paneermeel elk in een diep bord. Haal de balletjes eerst door de bloem, dan door het ei en als laatste door het paneermeel.
Frituur de bitterballetjes in de hete olie. Laat ze even uitlekken op keukenpapier en serveer de dip erbij.