use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Asperges op zijn Vlaams met gepocheerd kwartelei
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Asperges op zijn Vlaams met gepocheerd kwartelei

Asperges op zijn Vlaams met gepocheerd kwartelei

Deze asperges op z'n Vlaams maak je klaar in maar 20 minuutjes. Met een gepocheerd eitje erbij smaken je asperges extra zacht.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • Ingrediënten:
  • 1 Iglo 5toomzakje Asperges op Vlaamse Wijze
  • 2 sneetjes wit brood
  • 1 eetlepel Solo margarine
  • 8 kwarteleieren
  • 1 liter water
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 takje peterselie
  • zout

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Bereiding:Zet het water met de azijn op het vuur en breng dit aan de kook met
  2. wat zout.
  3. Bereid de asperges zoals vermeld op de verpakking.
  4. Snij het brood in blokjes en bak ze in Solo margarine.
  5. Breek de kwarteleieren en doe ze per 2 in een potje. Haal het water
  6. van het vuur en giet 2 potjes met elk 2 eieren uit in het water. Hou de
  7. eieren tijdens het pocheren met een vork en lepel bij elkaar en zorg
  8. dat het ei niet "breekt".
  9. Haal de eieren na 2 minuten uit het water en laat ze uitlekken op
  10. keukenpapier. Herhaal dit voor de 2 andere potjes.
  11. Verdeel de asperges over 4 borden. Leg de eieren en het gebakken brood op de asperges.
  12. Garneer met een takje peterselie./ol>
Heb je nog asperges over na het bereiden van je asperges op z'n Vlaams? Bewaar ze in een afgesloten plastic zak of in een natte doek in de koelkast, zodat ze niet uitdrogen.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.