use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Asperges à la Flamande
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Asperges à la Flamande

Asperges à la Flamande

Benieuwd hoe je asperges à la flamande bereidt? Probeer dan dit eenvoudige recept voor superlekkere asperges op Vlaamse wijze.

Benieuwd hoe je asperges à la flamande bereidt? Probeer dan dit eenvoudige recept voor superlekkere asperges op Vlaamse wijze.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Op tijd klaar
    30 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 2 bussels witte asperges (+/- 20)
  • 1 l water
  • 4 eieren
  • 1 bosje peterselie
  • 200 g Solo 100% plantaardig
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Schil de asperges zorgvuldig met een dunschiller en snijd er de onderste harde eindjes af.
  2. Hoe asperges koken? Doe de asperges in een pan met 1 liter water en een snuifje zout. Wanneer het water kookt, laat het dan nog 2 minuten koken en zet dan het vuur uit. Laat de asperges in heet water staan tot ze op de bodem van de pan zakken. Op deze manier weet je dat ze gaar zijn.
  3. Leg de asperges in een kookpot met 1L water en een snuifje zout. Wanneer het water kookt, zet na 2 minuten het vuur af en laat de asperges rusten in het warme water tot ze naar de bodem van de kookpot gezakt zijn. Zo weet je dat ze gaar zijn.
  4. Laat de asperges kort uitlekken op een keukenhanddoek.
  5. Kook intussen de eieren hard (ongeveer 10 minuten) in water. Wanneer gekookt, laat ze schrikken onder koud water. Pel en hak de eieren fijn. Hak eveneens de peterselie fijn.
  6. Laat de Solo smelten in een pan. Kruid met naar eigen smaak met peper en zout en indien gewenst muskaatnoot.
  7. Schik de asperges in een bord en verdeel het ei, de peterselie en gesmolten Solo erover. Serveer direct.
Kook voor je asperges à la flamande een geschilde aardappel mee met je asperges: zo smaken ze minder bitter. Hoe asperges schillen? Schil je aperges vanaf de kop naar beneden, dat schilt gemakkelijker.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.