use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Appeltaart met kaneel
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Appeltaart met kaneel

Appeltaart met kaneel

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur 30 min
  • Porties
     
    6 porties

Ingrediënten
 

  • 500 g Solo
  • 500 g tarwebloem
  • 150 g poedersuiker
  • 6 eidooiers
  • 2 kl bakpoeder
  • 32 g vanillesuiker
  • 1 kg appelen (vraag naar stoofappelen)
  • 20 g kaneel

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Maak het deeg door de bloem, de Solo, de poedersuiker en de eidooiers te mengen. Voeg het bakpoeder toe en meng goed. Verdeel het deeg vervolgens in twee gelijke delen.
  3. Rol het eerste deel van het deeg uit en plaats het in de bakvorm. Prik er gaatjes in met een vork en bestrooi met kaneel. Schik er vervolgens de geschilde en in stukjes gesneden appelen op. Bestrooi met vanillesuiker en kaneel. Rol ook het tweede deel van het deeg uit en leg het bovenop de appelen. Sluit de taart door de randen van beide deeghelften tegen elkaar te drukken.
  4. Bak de taart gedurende ongeveer een uur. Strooi er nog een beetje poedersuiker of kaneel over om af te werken. Heel lekker met een bolletje vanille-ijs!

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.