use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Appelparfait met rode bessensaus
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Appelparfait met rode bessensaus

Appelparfait met rode bessensaus

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    35 min
  • Kooktijd
    2 uur
  • Porties
     
    9 porties

Ingrediënten
 

  • 600 g rode franse appelen
  • 2 eetlepels calvados
  • 2 eierdooiers
  • 80 g griessuiker
  • 4 dl room
  • vlierbessensap
  • witte wijn
  • suiker
  • 1 citroen
  • 1 snuifje maizena
  • 1 ei

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Klop de room stijf en bewaar in de koelkast.
  2. Schil de appels en verwijder het klokhuis.
  3. Snij drie appels in grove stukken, de andere drie in kleine dobbelsteentjes.
  4. Bedruppel met citroensap om verkleuren te voorkomen.
  5. Laat de grote stukken appel met twee eetlepels water in een gesloten pan op laag vuur gaar worden.
  6. Druk vervolgens de gaargekookte appels door een zeef.
  7. Overgiet de dobbelsteentjes met de calvados.
  8. Doe het ei, de eierdooiers en de suiker in een pan en klop dit au bain-marie tot een schuimige massa.
  9. Laat afkoelen, roer er eerst de gepureerde appels door, dan de appelblokjes en ten slotte de slagroom.
  10. Giet de bereiding in een terrine, strijk de bovenkant glad en zet afgedekt in de diepvriezer.
  11. Dompel voor het opdienen de vorm in heet water, stort de parfait op een schaal en snij hem in plakken.
  12. Maak de saus door wat vlierbessensap aan te lengen met een scheutje witte wijn, voeg naar smaak wat suiker toe en bind met een beetje Maïzena.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.