use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image 3 koningentaart
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Alaska Pollakfilet met roulade van spinazie in witte wijnsaus

Alaska Pollakfilet met roulade van spinazie in witte wijnsaus

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    2 porties

Ingrediënten
 

  • 400 g Alaska Pollakfilets
  • 350 g spinazie
  • 2 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 0.5 fles witte wijn
  • 7 dl light room
  • Zout
  • pluksels koriander
  • 3 stoofprei
  • 4 teentjes look
  • 3 uien
  • peper
  • 1 scheutje Bertolli extra Vergine

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Stoof de uien in de helft van de Solo, bevochtig met de witte wijn en laat inkoken tot de helft.
  2. Bevochtig met de light room, laat inkoken tot sausdikte en smaak af met peper en zout.
  3. Was de spinaziebladeren en kook gaar tussen 2 schuimspanen, verfris de bladeren en leg ze open.
  4. Snijd de prei in kleine ringen.
  5. Stoof de look aan in de rest van de Solo en voeg de prei toe.
  6. Vul de spinazie op met het mengsel van prei en look, plooi dit dicht en maak een ronde vorm. Schik op een ovenplaat en plaats in de oven.
  7. Bak de Pollakfilet in een nootje Solo of stoom hem.
  8. Snij de filet in stukken van 3 cm en leg deze bovenop de spinazie.
  9. Nappeer de witte wijnsaus rond de spinaziekring. Versier met de korianderpluksels.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.