use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Acai-forel uit de oven met rode ui, gekookte aardappelen en sugar snaps (suikererwten)
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Forel uit oven met acaî

Acai-forel uit de oven met rode ui, gekookte aardappelen en sugar snaps (suikererwten)

Recept forel uit de oven met acaipoeder, rode ui en zelf aardappelen koken.

Heerlijke forel met acaipoeder uit de oven met gekookte aardappelen en sugarsnaps. Heerlijk en verantwoord recept voor 2 personen dankzij de Becel Original vloeibaar.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    25 min
  • Kooktijd
    25 min
  • Porties
     
    2 porties
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 500 g krielaardappelen met schil
  • 3 kleine rode uien
  • 100 ml sinaasappelsap
  • 0.25 visbouillonblokje
  • 2 tl acai poeder
  • 3 el Becel Original (vloeibaar) (30 g)
  • 2 regenboogforellen
  • 250 g sugar snaps
  • 15 g bieslook
  • Extra nodig: ovenvaste schaal (ca. 25 cm lengte) waarin de forellen passen

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Kook de gewassen aardappelen in de schil in een laagje water in ca. 20 minuten gaar. Afgieten.
  2. Pel en snijd de rode uien in ringen. Verwarm 1 el Becel Original in een koekenpan en bak de uienringen 3 minuten op een hoog vuur.
  3. Schenk het sinaasappelsap in de ovenvaste schaal. Verkruimel het kwart bouillonblokje erboven. Roer het acaipoeder erdoor. Voeg de uienringen toe Leg de forellen in het vocht en verdeel er 2 el Becel over de forellen. Zet de schaal in de oven en laat de forellen in ca. 15 minuten gaar worden.
  4. Kook in de tussentijd de sugar snaps in kokend water in 3 tot 4 minuten beetgaar. Afgieten. Knip de bieslook fijn.
  5. Leg de regenboogforellen met uienringen op 2 borden. Schep de aardappelen en sugar snaps ernaast. Bestrooi met bieslook. Geef het vocht uit de ovenschaal er apart bij.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.