use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Aardappelpuree, rode kool en gegrilde kipfilet met peer
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Aardappelpuree, rode kool, kip

Aardappelpuree, rode kool en gegrilde kipfilet met peer

Recept malse en sappige kipfilet bakken en grillen. Rode kool koken en zelf aardappelpuree maken.

Lekkere smeuïge aardappelpuree met malse sappige gegrilde kipfilet met peer en heerlijke rode kool. Een overheerlijke, complete maaltijd voor 2 in slechts 30 minuten tijd.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    2 porties
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 500 g aardappelen
  • 3 el Becel Original (vloeibaar) (30 g)
  • 300 g rode kool
  • 1 ui
  • 3 kruidnagels
  • 1 steranijs
  • 2 el balsamico azijn
  • 1 grote rijpe peer
  • 200 g kipfilet

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Schil de aardappelen en kook ze in een laagje water in ca. 20 minuten gaar. Afgieten (vang half kopje kookvocht op) en fijnstampen. Klop het kookvocht met 1 el Becel Original door de aardappelen.
  2. Snijd ondertussen de rodekool in smalle reepjes. Pel en snipper de ui. Kook de rode kool in een laagje water met de ui, de kruidnagels en de anijsster 15 minuten. Afgieten, goed laten uitlekken en mengen met 1 el Becel, de balsamicoazijn en royaal versgemalen peper.
  3. Snijd in de tussentijd de kipfilet in twee dunne plakken en wrijf ze in met 1 el Becel. Bestrooi met versgemalen peper. Snijd de peer in 6 parten en verwijder het klokhuis. `Grill de kip in een hete grillpan of onder of op een hete grill aan beide kanten bruin in ca. 8 minuten. Grill de peer 3 minuten mee. Tussentijds keren.
  4. Verdeel de aardappelpuree en rode kool over 2 borden. Leg de kip en parten peer ernaast.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.