use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image 3 koningentaart
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Aardappel-, tomaat- en uigratin

Aardappel-, tomaat- en uigratin

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    3 uur
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • Ingrediënten:
  • 1 kg vastkokende aardappelen (dun gesneden)
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • zwarte peper en zout
  • 3 uien (in dunne plakjes)
  • 5 tomaten (in schijfjes)
  • 175 ml droge witte wijn
  • 90 ml Bertolli olijfolie
  • 250 ml kokende kippen- of groentebouillon

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Bereiding:Verhit een oven voor tot 200 °C.
  2. Wrijf de zijkanten en bodem van een grote ondiepe ovenschotel in met een beetje look.
  3. Schik de aardappelplakjes in laagjes, met ertussen look, tijm, peper en zout.
  4. Leg de uien erop en kruid opnieuw.
  5. Bedek met de tomatenplakjes en strooi er de overblijvende look en tijm over.
  6. Kruid met peper en zout. Overgiet met de wijn en de olie.
  7. Zet 45 minuten in de oven met de lamsbout en haal dan uit de oven.
  8. Overgiet de gratin met kokende kippenbouillon en bak nog 30 minuten verder met de lamsbout.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.