Witloofsoep, een soep vol smaak!

Witloofsoep is op haar best in de winter en een groente die zeer goed combineert met vis. Zo kan je bv. gerookte paling of gerookte zalm aan je soep toevoegen. Deze creëren een extra zoute toets. Een andere mogelijkheid is een extra bite door grijze garnaaltjes of sint-jacbobsvructen. Voeg deze pas toe op het allerlaatste moment, anders worden ze week in de soep en verliezen ze hun knapperige beet.

Het tilt de witloofsoepsoep naar een 'hoger' niveau en zo wordt het een prima voorgerecht om te serveren bij een feestelijke gelegenheid zoals Kerstmis.

Hoe maak je witloofsoep?

Een witloofsoep start zoals alle soepen, met het aanstoven van een ui met enkele, in blokjes gesneden aardappel. Hierbij voeg je zo'n halve kilo witloof en eventueel wat prei of selder. Na zo'n vijf minuten te hebben gebakken, blus je het geheel met kippen-of groentebouillon. Twintig minuten goed doorkoken, mixen en de witloofsoep is klaar om geserveerd te worden!

Voeg naar hartenlust wat extra's toe

Om de bittere smaak van de witloof te maskeren, kun je aan de witloofsoep ook wat extra room of appel toevoegen. Appel kun je zowel in geraspte vorm, als in blokjes, aan je soep toevoegen. Deze kan dan mee aangebakken worden met de witloof. Grote kans dat je kinderen deze soep dan ook graag zullen eten. Liefhebbers van vlees of geitenkaas kunnen naar hartenlust hun witloofsoep op smaak brengen door knapperig gebakken spekjes of stukjes gekookte ham. Tenslotte kan je ook een exotische soep verkrijgen door de combinatie appel en curry. Perfect als voorgerecht voor een Aziatische dag met daarna een wok of oosterse maaltijd.

Voldoende inspiratie?

Hierboven zul je vast en zeker voldoende ideetjes hebben opgedaan om zelf aan de slag te gaan en witloofsoep te maken. Je kan ervoor kiezen om één grote ketel witloofsoep te maken en hier dan gedurende de hele week van genieten. Een andere mogelijkheid is om een kleine ketel te bereiden als lunch of diner wanneer je het serveert met wat extra brood. Een gezonde, goed vullende maaltijd boordevol vitaminen! Het zal er alvast voor zorgen dat jij en je familieleden de winter gezond en wel zullen doorstaan.

Bekijk meer witloofsoep recepten van Solo Open Kitchen en laat je inspireren!

Makkelijke recepten waar iedereen van houdt

Op zoek naar die ene klassieker op grootmoeders wijze? Of liever een verrassend gerecht dat echt iederéén omverblaast? Deze makkelijke recepten vallen altijd in de smaak!

Sorteer:
hoogste rating populair nieuwste Filter
  • 0Lage moeilijkheid
  • 0Gemiddelde moeilijkheid
  • 0Hoge moeilijkheid
  • 0Hoofdgerecht
  • 2Voorgerecht
  • 0Nagerecht
  • 0Bijgerecht
  • 0Aperitiefhapje
  • 0Lente
  • 0Zomer
  • 0Herfst
  • 0Winter
  • 0Aardappel
  • 0Pasta
  • 0Rijst
  • 0Salade
  • 0Brood en sandwiches
  • 0Patisserie
  • 0IJs en fruit
  • 0Drank
  • 2Soep
  • 0Wild
  • 0Vlees
  • 1Vis, schaal- en schelpdieren
  • 0Gevogelte
  • 0Saus en dressing
  • 0Ei
  • 0Zuivel en kaas
  • 2Groente
  • 0Dessert
  • 0Chocolade
  • 0Belgisch
  • 0Frans
  • 0Italiaans
  • 1Overig Zuid-Europees
  • 0Chinees
  • 0Japans
  • 0Thais
  • 0Indisch
  • 0Overig Aziatisch
  • 0Noord-Amerikaans
  • 0Noord-Afrikaans
  • 0Overig Noord-Europees
  • 0Spaans-Portugees
  • 0Grieks
  • 0Zuid-Afrikaans
  • 0Zuid-Amerikaans