In 2016 veroverde selfmadekok Jan Vlaamse harten met de recepten uit de keuken van Mémé Gusta in Mijn Pop-uprestaurant. Ook vandaag verwent hij zijn tafelgasten nog steeds met eenvoudige traditionele gerechten vol heerlijke seizoensproducten van bij ons.

Mijn madam Nele en ik zijn écht verzot op de goeie Vlaamse keuken: superlekker in al zijn eenvoud.

Jans favoriete delicatesse: Belgische hopscheuten

Hopscheuten vind je niet alleen in exclusieve restaurants, maar ook bij hoptelers in de Westhoek. Jan neemt je daarom mee naar het West-Vlaamse Poperingen om er heerlijke hopscheuten te plukken. Verser dan dit wordt het niet!


Receptvideo’s van Jan Hendrickx

Roggevleugel met kappertjes en frieten

Jan laat je zien hoe je met kappertjes de pure smaak van deze vis naar voor laat komen. Een supereenvoudig gerecht voor echte fijnproevers met een topproduct van bij ons!

Hopscheuten in botersaus met gepocheerd ei en mousseline

Snel scoren met een oer-Vlaams gerechtje? Verras met een eenvoudig maar delicieus hapje. En vind je geen hopscheuten, dan doen knapperige asperges het in deze combinatie even goed!

Rosbief met boontjes en kroketten

Mmm, laat het feest maar beginnen! Kroketjes? Check! Boontjes? Check! Én natuurlijk een lekker stuk rosbief dat je met de hele familie kan delen, meer moet dat niet zijn.

Duif met gratin dauphinois en druivensaus

Jan toont hoe je makkelijk een duifje klaarmaakt en er een onweerstaanbaar lekker peuzelgerecht van maakt. Voor je ‘t weet kan je beginnen te smullen, smakelijk!

soezen gevuld met slagroom, hazelnoot en banketbakkersroom

“Liefde aan tafel!” Met deze klassieker onder de Vlaamse desserten stal Jan het hart van zijn vriendin. Kan jij aan de lokroep van zijn soesjestoren weerstaan?