Keukenprinses Marta Majewska heeft twee grote passies: lekker no-frills koken en foodfotografie. Daarbij zoekt ze altijd naar originele combinaties met seizoensproducten die je in minder dan een halfuurtje op tafel zet. Mooi om naar te kijken én heerlijk om te proeven.

Ik toon je hoe je lekker kookt met verrassende combinaties, zonder het moeilijk te maken!

Marta’s favorite: halloumi made in Belgium

Marta neemt je mee naar het Oost-Vlaamse Berlare om er Berloumi te maken, de ambachtelijke Belgische versie van haar favoriete grillkaas. Handen uit de mouwen!


Receptvideo’s van Everyday Marta

Wafels van zoete aardappel

Marta bakt hartige wafels van zoete aardappel. Met verse avocado on top. Supersnel klaar én overheerlijk. Bekijk de video en het recept, en zet ze zelf in een wip op tafel.

Bloemkoolsoep met curry en kokosmelk

“Als je geen tijd hebt om te koken, maak dan tenminste soep!” Marta volgt papa’s wijze raad op met het allermakkelijkste recept voor exotische bloemkoolsoep.

Cottagecheese pancakes met mango

Mmmh, kijk die vingerdikke pancakes. Die smeuïge kokosyoghurt en sappige blokjes mango. Zàlig als vieruurtje. Of, waarom niet eigenlijk… als stevig ontbijt!

Vegetarische halloumiburger

Donderdag veggiedag of niet: deze supersimpele homemade burger met gebakken halloumi, erwtjes en spinazie doet je je zin in vlees zó vergeten.

Bruschette met gerookte zalm en mierikswortel

Onverwacht vrienden op bezoek? Met deze 3 ingrediënten heb je altijd iets in huis om snel heerlijke bruschette mee te maken.