Na vier jaar Grieks-Latijn zag slagerszoon Erwin plots het licht: “Ik word beenhouwer”, dacht hij. En dan niet de eerste de beste! De ambitieuze Erwin heeft met 'De Kapblok' in Leuven intussen z’n eigen ambachtelijke slagerij opgericht. Met niets dan 100% zelfgemaakte producten, en daar komt nog elke week iets heerlijks bij. Proef nu zelf op solo.be van zijn originele creaties!

Ik vind het zalig om te sleutelen aan mijn gerechten tot ze helemaal goed zitten.

Receptvideo’s van Erwin

konijnenbout met spinaziepatatjes

Konijn klinkt verfijnd, maar is zó makkelijk te bereiden op je doordeweekse werkdag! Lekker licht en toegankelijk, zeker in combinatie met Erwins smeuïge spinaziepuree.

Kipnuggets met noedels in zoetzure saus

Kipnuggets: wie is daar nu niet dol op? Al helemaal als ze from scratch gemaakt zijn! Erwin giet er een zoetzuur sausje over met knapperige groenten.

Lamsheupje met gegrilde groenten en kruidenpuree

Mmmm... gemarineerde lamsheupjes, klaar in amper een halfuurtje: wat een smaakbom! Extra lekker (en nog minder werk) als je de marinade een dag op voorhand bereidt.

Varkenshaasje met witloof en kroketjes

Hé, het hoeft niet altijd speciaal te zijn: zo’n varkenshaasje met kroketten is elke keer opnieuw een schot in de roos. Vooral als je ’t à la Erwin op tafel zet.

Tiramisu met crumble van speculaas

Na een lekker stukje vlees... volgt natuurlijk een NOG lekkerder dessert. Ja hoor, ook met tiramisu trekt Erwin prima z’n plan. En dat in nog geen twintig minuten!