Soep maken met Solo Open Kitchen

Soep eten is weer trendy. Het is immers een gemakkelijk, snel en vooral lekker hulpmiddel om onze aanbevolen dagelijkse portie groenten op te nemen. Daarnaast is het ook zeer makkelijk op voorhand klaar te maken en mee te nemen naar bijvoorbeeld werk of school. Als aanvulling op de lunch is een soepje perfect. En hoewel de winkels tegenwoordig bol staan van allerlei types van soepen met telkens een verschillende portiegrootte, verpakkingsmethode, bereidingswijze of samenstelling, zit ook het soep maken weer in de lift. We denken bij het bereiden van soep niet langer enkel aan de bomma die door de groenten roert in een grote kookpot op het vuur. Ook jonge mensen ontdekken de geneugten van het maken en eten. Toch is het eten van soepen veranderd door de jaren. Terwijl dit vroeger vooral gegeten werd als voorgerecht bij het avondeten, krijgt het gerecht tegenwoordig meer en meer de status van gezonde lunch of tussendoortje.

Samenstelling soep

Bij het maken van soep hoeft er niet telkens 1 groente de hoofdrol te spelen. Denk hierbij aan de klassieke tomaten- of preisoep. Hoewel deze nog steeds zeer populair blijven, krijgen we toch steeds meer nieuwe gerechten voorgeschoteld. Creativiteit wordt niet altijd beloond, maar is vaak wel een tussenstap naar die ene nieuwe smaakvolle combinatie. Indien je zelf niet zo handig bent in het maken van nieuwe combo's, kan je rustig snuisteren tussen de tientallen soep recepten die jou de ideale combinatie tonen. Deze zijn reeds getest en goed bevonden, al blijft natuurlijk jouw persoonlijke smaak belangrijk om de soep recepten kritisch te beoordelen. Een recept kan soms ook de basis vormen van jouw eigen topreceptje. Verrassingen zijn zeker niet uitgesloten. Vele recepten zullen jou immers combinaties van groenten (of fruit) voorschotelen waar je zelf nooit aan gedacht zou hebben. De bereiding is ook ideaal voor het verwerken van overschotjes van groenten van het avondeten of zelfs uit de moestuin, zodat het ook nog eens een budgetvriendelijke maaltijd wordt.

Hoe maak je soep?

Hoewel sommige mensen hiervoor toch een beetje angst hebben, is het maken van soep zeer simpel. De basis is immers altijd hetzelfde, enkel de ingrediënten verschillen. Je kan ervoor opteren om meteen een grotere hoeveelheid klaar te maken, dewelke je dan in kleinere kant-en-klare porties kan invriezen, of je kan ook perfect de juiste hoeveelheid voor een lunch klaarmaken. Voor deze kleinere hoeveelheden kan u steeds met een soepmaker aan de slag, die na het versnijden en toevoegen van de ingrediënten al het werk voor u doet.

Makkelijke recepten waar iedereen van houdt

Op zoek naar die ene klassieker op grootmoeders wijze? Of liever een verrassend gerecht dat echt iederéén omverblaast? Deze makkelijke recepten vallen altijd in de smaak!

Toon meer lekkers