Recept 35*** (5 stemmen)

Zwitserse aardappelschotel met tomaat

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

VEGETARISCHE HOOFDGERECHTEN

tijd
20 min
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Je wilt eten van alle werelden en toch is dit leuke gerechtje niet in de pak te koop. Dit maak je zelf en je geeft er met de Emmentaler een Zwitsers accent aan mee. Lekker alle daagse ingrediënten, in elke supermarkt en bij iedereen om de hoek te koop, maar toch een bijzonder gerecht om op tafel te zetten.
  2. Snijd een kapje van de tomaten en hol ze met een lepeltje uit. Snijd de tomaatdekseltjes en de uien fijn. Verhit de helft van de boter en laat de ui hierin glazig worden. Laat de tomaatblokjes 1 minuut mee smoren. Voeg de gehakte kappertjes en kruiden toe, breng op smaak met zout en peper en laat de massa afkoelen. Rasp de Emmentaler, roer de helft door het uimengsel en vul de tomaten hiermee. Zet de tomaten in een ingevette platte ovenvaste schaal. Snijd de aardappelen in plakjes en leg die tussen de tomaten. Klop de eieren los met de bouillon, de melk, zout, peper en paprikapoeder en schenk dit over de tomaten en de aardappelen. Strooi de rest van de kaas hierover en leg hier en daar een botervlokje. Zet de schaal in de op 200 °C voorverwarmde oven en laat de kaas in 20 minuten gratineren. Bestrooi het gerecht voor het serveren met bieslook.

Andere Solo-leden over dit recept (6)

Gepost door Love to Cook op 15 oktober 2012 om 22u50

Hoi Monique, Ik probeer 1x per week veggie te koken, maar we hebben erg graag een stukje vlees of vis. Dus hou ik heet bij 1x.veggie. Ook lekker met vis dit gerecht. Groetjes Love

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie