Zweeds varkensvlees

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Benodigdheden:
  2. 4 hamlappen, zout, peper, 2 uien, 25 gr boter, 3 appels, citroensap, 1 ei, paneermeel, 1 dl bouillon.
  3. Bereiding:
  4. Bestrooi de hamlappen met wat peper en zout. Maak de uien schoon en snijdt ze in dunne ringen. Schil de appels, boor de klokhuizen eruit, snijdt de appels in plakken en besprenkel ze met citroensap. Klop het ei los en wentel hier het vlees door en haal het vlees dan door paneermeel. Verhit de boter in een pan en bak hierin het vlees mooi bruin. Haal het vlees dan uit de pan en fruit in het achter gebleven bakvet de uiringen glazig. Leg de hamlappen op de uiringen en bedek de hamlappen met de appelschijven. Giet de bouillon in de pan. Leg een deksel op de pan en laat het gerecht 30 minuten zachtjes sudderen.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?