Zwarte bessen Frangipane

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. BENODIGDHEDEN: Mengkommen, weegschaal, vork, lepel, koffielepel, aardappelmesje, klopper, houdenlepel, tas, tartelette bakvormpjes (4),
  2. VOORBEREIDING: Warm de oven voor op 180°c en vet de tartelette bakvormen goed in. (eventueel bebloemen)
  3. BEREIDING: Klop de eieren onder de amandelpoeder en suiker tot alles mooi onder elkaar zit. Voeg de zachte boter toe en meng alles tot een geheel. Als laatste voeg je de bloem toe.
  4. Neem de bakvormen persoonlijk vond ik het gemakkelijk om de bakvorm op het deeg te leggen en er met mijn mesje rond te snijden (iets groter dan de vorm zelf). Zorg ervoor dat de deeg goed in de vorm gedrukt is.
  5. Prik met een vork voldoende gaatjes in de bodem en besmeer de bodem met zwarte confituur. Neem de zwarte bessen en snij ze in kleine stukjes. Verdeel deze over de vormen.
  6. Verdeel het deeg over de vier tartelette en besprenkel de frangipane met amandelessence en plaats in de oven voor ongeveer 20 min (kleine vormen), 35 min (1 grote bakvorm). Prik met een stokje, wanneer deze zonder deeg eruit komt, dan is deze klaar. Haal uit de oven en laat een tiental minuten afkoelen. Tik met je vingers op de bodem om de frangipane uit de vorm te halen.
  7. Strooi amandel schaafsel op de frangipane.
  8. DECORATIE: neem een kopje met bloemsuiker en voeg druppel per druppel wat water toe tot je een werkbaar glazuur krijgt. Giet deze in het midden van de frangipane.
  9. SMAKELIJK
  10. TIP: Je kan de overschot van het bladerdeeg gebruiken om de ruitvormige figuren te creëren op onze frangipane.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?