Zuppa pasta en fagioli (soep op Italiaanse wijze met bonen en pasta)

3 (3)
30 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Los de bouillonlblokjes in 1.5 l warm water op
  2. Warm 1 eetlepel olijfolie op in een soepketel met een dikke bodem.
  3. Braad er de uireepjes in tot ze glazig zijn (ongeveer 2 minuten).
  4. Braad er vervolgens de lookteentjes in.
  5. Voeg er de bonen, de laurierblaadjes en de rozemarijntakjes bij.
  6. Giet er de bouillon in. Breng op smaak met zout, peper en pili-pili. Dek de soepketel af.
  7. Halveer - als het kookpunt bereikt is - de kracht van het vuur en laat 10 minuten sudderen.
  8. Voeg er de pasta aan toe en laat nog 10 minuten koken.
  9. Verwijder de laurierblaadjes en de rozemarijntakjes.
  10. Dien de soep op in kommen en werk af met de rest van de olie, met rucola en parmezaankrullen.

Tip

Dien de soep op met sneetjes boerenbrood.

Advertentie

Reacties (1)

Gepost door biekevg op 15 november 2012 om 14u54

En doe je hier een in dikke plakken gesneden look- (of rook-) worst in, dan heb je een zalige maaltijdsoep voor niet-vegetariërs, waar je hartje winter voor twee dagen energie uithaalt!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?