Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Bereidingswijze
  2. Breng het water aan de kook. Strooi er 100 g suiker bij. Laat 1 minuut sudderen. Laat een beetje afkoelen en voeg er de amaretto aan toe. Breng de melk aan de kook met het gespleten vanillestokje. Klop de eierdooiers wit-schuimig met 30 g suiker. Neem het vanillestokje weg en schenk de kokend hete melk in een straaltje bij de eieren. Roer voortdurend. Zet de pan weer op het vuur en blijf roeren tot de crème gebonden is. Blijf omroeren en laat vooral niet koken! Schenk 2/3 van de crème in een kom. Klop de eiwitten stijf met 70 g suiker. Spatel de eiwitsneeuw luchtig door deze portie crème.
  3. Vermeng de ricotta met de rest van de suiker. Voeg er de rest van de crème en de geraspte chocolade aan toe. Schik een derde van de koekjes in een grote, ronde kom. Lepel er wat suikerstroop over. Schep er de chocolade-kaascrème op. Schik er weer een laagje koekjes op. Besprenkel ze met suikerstroop.
  4. Bedek met de helft van de vanillecrème en strooi daarop de gehakte gekonfijte vruchten. Eindig met koekjes, suikerstroop en de rest van de vanillecrème. Strooi bovenop de chocoladekrullen. Dek af met plasticfolie en zet minstens 4 uur in de koelkast

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?