Ingrediënten voor 4 personen
- 600 gr gehakt
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 groene paprika
- 2 uien, fijngesnipperd
- 4 teentjes look, geperst
- 1 groot blik tomatenstukjes
- 5 el ketchup
- 1 el gedroogde basilicum
- 1 kl gedroogde tijm
- 1 kl paprikapoeder
- tabasco
- 150 gr jonge spinazieblaadjes
- 250 gr geraspte kaas
- olijfolie
- 1 kippenbouillonblokje
- 1 pak lasagnevellen
Bereidingswijze
- - snij de paprika's, courgette en aubergine in blokjes
- - verwarm wat olijfolie in een ruime pan en bak de ui- en looksnippers glazig
- - voeg de paprikablokjes, courgette en aubergine aan toe en roer stevig om
- - doe er de tomatenstukjes, bouillonblokje en kruiden bij en breng aan de kook, laat pruttelen tot de groenten beetgaar zijn
- - bak het gehakt rul in een droge koekenpan met antiaanbaklaag
- - voeg het gehakt en ketchup toe aan de saus en breng op smaak met peper, zout en tabasco
- - schep een lepel saus op de bodem van een ovenschaal
- - bestrooi met wat kaas
- - bedek met lasagnevellen en herhaal saus en kaas
- - voeg na de kaas, een laag spinaziebladen en een lasagnevel toe
- - herhaal nogmaals saus, kaas... tot de schaal vol is
- - eindig met een laag spinazie die je volledig afdekt met de gemalen kaas
- - verwarm de oven voor op 190°C
- - plaats de schotel in de oven tot de kaas goudbruin is en de lasagne gaar
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?