Recept 55***** (1 stem)

Zuiders gevulde inktvis met kruidenstoemp en tagliatelle van groene asperges met een Leffe vinaigrette.

Dit is een recept van

tijd
0 min
prijs
Hoge kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Hak de basilicum en platte peterselie fijn en doe ze in een kom. Emondeer de tomaten in 4 en verwijder de pitten. Snij de tomaten in brunoises en voeg ze bij de kruiden. Voeg er wat Solo vloeibaar aan toe en kruid verder af met peper en zout. Vul de inktvisjes op met de kruiden en tomaten mengeling en bak ze dan kort aan in een pan met wat Solo. Verwerk de aardappelen tot puree en voeg er gehakte kervel aan toe. Kruid verder af met peper en zout en olijfolie. Schil de groene asperges en verwijder het houterige gedeelte achteraan. Snij de asperges op een mandoline of met een dunschiller in dunne slierten. Kook de asperge slierten heel kort in gezouten water en laat hun schrikken onder stromend koud water. Maak de vinaigrette door de mosterd en de honing samen te mengen. Voeg er ook een flinke scheut Leffe aan toe. Meng dit alles en kruid af met peper en zout. Dresseer de inktvis op de puree en serveer het aspergeslaatje met de Leffe vinaigrette erbij.

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Ans Ruitenberg op 07 januari 2012 om 16u04

ziet er erg lekker uit ga dit zeker een keertje maken Ps ben jij niet die tv kok van dagelijkse kost op de Belgische tv

Hoeveel sterren geef jij dit recept?